duminică, 26 ianuarie 2014

LA INCEPUT A FOST CRACIUNUL


                                               
       Corina si Marian se cunosteau de-o viata. Se detestau la fel de mult, ea crezand despre el ca e un infumurat, el crezand despre ea ca e o flusturateca. N-ar fi visat nici intr-o mie de ani ca destinul ii va aduce impreuna, asa cum cu zeci de ani mai inainte mama ei a avut o relatie cu fratele lui, relatie esuata de altfel, insa ramasa in memorie, mai ales ca s-a nimerit sa fie vecini de bloc, locuind chiar la acelasi etaj. Ironic, nu?
       Era o iarna geroasa cand ea a iesit la "disco" cu o buna prietena la vremea respectiva, Geanina, in prima seara de Craciun, seara in care Corina nu-si mai dorea nimic. Ca de obicei, tatal ei venise beat acasa, s-a certat cu nevasta-sa si uite asa s-au dus pe apa sambetei sarbatorile. Nu era ceva nou. In fiecare an parintii ei se certau de Craciun, pastrand supararea pana de Revelion cand prin nu stiu ce minune (poate avea legatura si cu faptul ca atunci ramaneau singuri acasa) se impacau si intrau in Noul An oarecum fericiti.
          Revenind, Corina si prietena ei au plecat la "disco" sa-si arate miscarile, fara un plan, fara intentii, fara nimic. La urma urmei erau niste adolescente, Corina in clasa a XII-a, iar cealalta cu un an mai mica. Nu bause nimic, nici nu avea bani pentru asta. De acasa primise doar bani pentru "intrare" si ii era suficient. Nu-si dorea decat sa danseze, lucru care intotdeauna a facut-o sa se simta bine. Astfel reusea sa uite ca si anul acesta a primit niste cadouri pe care nu le merita, asa cum ii spusese tatal ei, reusea sa uite ca este singura de sarbatori si ca in curand va mai trece un an din viata ei, an in care nu reusise sa faca nimic - sau cel putin asa era lasata sa creada.
          Insa Corina nu stia ca de data asta Craciunul o sa fie altfel. Si asta pentru ca, printr-o fericita coincidenta, destinul a facut ca si Marian sa vina in acea seara sa petreaca. Nu s-a dus in alta parte, a venit acolo, la ea acasa, pe teritoriul ei, in culcusul ei, in sufletul ei.
       
         



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu