miercuri, 1 august 2012

FIESTA

Daca e vara, e fiesta - la munte, la mare, in club-uri...oriunde. Insa pentru astazi va propun un alt tip de fiesta, o fiesta in stilul lui Ernest Hemingway. Mai exact, este vorba despre romanul sau de debut care poarta acest nume,"Fiesta". Deci, de data aceasta vom avea o sarbatoare prin lectura.
Actiunea se desfasoara in jurul unui grup de americani expatriati, ce locuiesc in Paris si care, frecvent, merg in diverse excursii in Franta si Spania. Fiecare personaj in parte are ceva specific, astfel incat monotonia nu isi gaseste locul in acest tablou: se distreaza, beau, se indragostesc, flirteaza etc. Personajul feminin central este Brett Ashley, o individa ciudata care a fost implicata in legaturi mai mult sau mai putin intime cu fiecare membru al grupului, dar care categoric il iubeste pe Jake. Jake, normal, este personajul masculin principal. Si el o iubeste pe Brett. Dar de ce nu sunt cei doi impreuna? Hai sa-i spunem frivolitate si...o rana urata de pe urma razboiului, datorita careia Jake nu mai poate satisface anumite nevoi ale femeilor.
De ce "Fiesta"? Pentru ca in cele 244 de pagini vom lua parte la o adevarata fiesta in Spania, in care taurii devin cele mai importante animale si in care timp de o saptamana nu te mai poti intelege "om cu femeie". Daca pana acum credeati ca aveti o idee despre ce inseamna luptele cu tauri, acum veti afla mult mai mult.
Descrierile pana in cele mai mici detalii, uneori extrem de sacaitoare, te ajuta totusi sa vizualizezi o imagine completa a fiecarui peisaj, personaj si eveniment. Veti observa ca Hemingway scrie intr-un stil foarte simplu, dar foarte expresiv.
Nu va ramane decat sa va delectati cu acest nou tip de fiesta, dar aveti grija: o sa va placa si provoaca dependenta. :)
Culturalizare placuta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu