miercuri, 18 iulie 2012

ZIUA DE LITERATURA

Buna ziua, dragi cititori, atat ai postarilor mele pe blog cat si cititori de carti! E miercuri, e o zi superba de vara si tot ce-ti poti dori e sa lenevesti intr-un hamac, avand o carte buna sa-ti tina companie. E ziua in care, asa cum v-am obisnuit de doua saptamani, impartasesc din lecturile mele si va fac o propunere. Iar pentru saptamana aceasta va propun "Tess d'Urberville".
De ce? Pentru ca merita fiecare secunda, pentru ca nu este doar un roman, iar pentru cine poate vedea dincolo de randuri, este o adevarata lectie din viata.
Cartea apartine lui Thomas Hardy si a aparut in 1891, creand adevarate controverse la vremea respectiva, ulterior fiind recunoscuta ca o opera importanta a scriitorului.
Si chiar daca este povestea unei fete de la tara, romanul frapeaza prin problemele existentiale cu care aceasta se confrunta, prin profunzimea gandurilor si tragedia de a-si pune viata in multumirea celor din jur, nestiind sa traiasca pentru sine. Munceste pana la epuizare pentru a-si ajuta familia, se ascunde in cele mai vitrege locuri pentru a fugi de gura lumii si chiar infaptuieste o crima pentru dragostea sa transformata in adoratie.
Nu avem parte de un sfarsit fericit, asta poate pentru ca fiecare sa inteleaga ca e mai important sa ne bucuram de ceea ce avem si sa pierdem mai putin timp gandind si agatandu-ne de lucruri trecute, sa analizam intr-o masura mai mica si sa apreciem lucrurile asa cum ne sunt oferite. Si chiar daca povestea este una trista, asta ne demonstreaza inca o data in plus ca e mai important sa traim si sa simtim "la joie de vivre".
Asa ca nu mai pierdeti vremea. Tess va asteapta sa va spuna istoria ei, iar eu trebuie sa ma pregatesc pentru miercurea viitoare. Pana atunci, bucurati-va de lectura si...bucurati-va de tot!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu