miercuri, 13 iunie 2012

PARERI POST-ELECTORALE

Iata-ne la cateva zile dupa alegeri in Sectorul 6. E destul de multa liniste, nu mai sunt concerte, nu te mai opreste nimeni pe strada sa dai cu subsemnatul pentru X si Y. Si chiar e un pic mai multa curatenie, nu neaparat pentru ca noul primar se ocupa de asta cu mare zel. Inca mai sunt lucratori care stau cu matura in mana si se uita intr-o parte sau alta, mai putin la gunoiul pe care il au de strans. E mai multa curatenie pentru ca nu mai sunt pliante aruncate peste tot de oamenii nepasatori care stiu sa-si lase amprenta. Pliante, ziare, biletele-tot ce poate fi folosit pentru a discredita vechea conducere si a face cunoscute promisiunile Omului Nou. Sper ca toata hartia a fost folosita din materiale reciclate, pentru ca altfel, daca ar mai fi vreo 5 tururi de scrutin, Romania ar ramane fara paduri la cate nevoie a fost de celuloza.
Slava Domnului ca am scapat si de imensele afise de pe blocuri, din piete, de pe strazi, cu fetele primarilor, care mai de care mai zambitoare sau mai serioase, in functie de mesajul pe care au vrut sa-l transmita.
In Sectorul 6 e liniste. Mai putin la blocul la care s-a inceput reabilitarea acum aproape doua luni de zile. Si ghiciti ce? A doua zi dupa alegeri, dupa ce a fost ales un nou primar, s-a terminat si reabilitarea. Schelele sunt date jos, muncitorii sunt nerabdatori sa termine si cu asta, ca drept dovada, se apuca de munca in jur de ora 11:30, vreo 4 stau la umbra-or fi si ei obositi, saracii; iar blocul-ce sa zic? Romanul e roman pana la capat-de ce sa reabilitezi tot cand poti face doar o parte si apoi sa te opresti? E mai vargat si mai putin monoton.
Si ce conteaza ca stau la ultimul etaj si daca cineva loveste de 2 ori mai tare balconul acesta se va prabusi? Nu sunt singura in aceasta situatie, tocmai de aceea romanul e solidar. Suntem aproape cu totii in "acelasi balcon".
Dar sper sa ma insel eu. Vreau sa cred ca de data asta lucrurile vor fi altfel si in cativa ani toate blocurile vor fi frumoase si mai economice pentru buzunarul nostru(referindu-ma la platile uriase la intretinere pe timpul iernii), cainii vor fi dusi intr-un adapost unde vor fi ingrijiti asa cum se cuvine, iar curatenia va fi noua amprenta a Bucurestiului, capitala europeana. Iar daca aceste lucruri nu vor  fi realizate in acesti 4 ani, nu-i nimic, va veni un alt Om Nou care sa le promita si care, poate, chiar se va tine de cuvant. Si alti 4 ani...si tot asa.
Insa pentru asta e nevoie si de noi; sa ne unim cu totii. E si datoria noastra civica, e datoria noastra ca si oameni sa avem grija de spatiul nostru, dar si de semenii din jur. Dar putem sa facem asta? Putem noi ca oameni :))) sa uitam sa mai fim haini, indiferenti si insensibili?
Eu incerc. Puteti sa incercati si voi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu